Ynglingar slog ihjäl brandman framför fru och vänner

publicerad 9 december 2019

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En grupp av sju unga män slog ihjäl en brandman framför hans fru och ett annat par efter att de besökt Augsburgs julmarknad. Mordet har chockat staden och delstaten Bayern. Det skriver Deutsche Welle.

Polisen i södra Tyskland grep på söndagen två misstänkta för mordet på en 49-årig brandman, vars död har skakat Bayern. Brandmannen var med sin fru och ett annat par när de attackerades av en grupp av sju unga män i fredagskväll efter att ha lämnat en julmarknad i staden Augsburg.

Enligt polisrapporten står det att läsa att mannen fick motta dödligt våld mot huvudet efter en tvist med gruppen som också lämnade brandmannens manliga vän illa skadad. Båda kvinnorna var dock oskadda.

Polisen har identifierat en av de misstänkta som en 17-årig invånare i Augsburg med “flera nationaliteter”. Det andra gripandet gjordes av en 17-årig yngling född i Augsburg med sydeuropeisk nationalitet.

Man arbetar aktivt för att identifiera andra medlemmar i gruppen med hjälp av videofilmer från brottsplatsen.

På söndagen samlades mer än 100 brandmän i Augsburg på platsen för mordet för att hedra sin mördade kollega.

Inrikesminister Horst Seehofer uttryckte i en TV-intervju på söndagen sin ilska över att brandmannen mördades.

Det som verkligen har upprört mig är att en fredlig medborgare mördats i Augsburg, helt enkelt slagen ihjäl, sa Seehofer.

 

Andreas Swedberg/NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!