Inrikes

Videoreportage 1 maj: Socialdemokratin möter Nordiska motståndsrörelsen

Nya Dagbladet var på plats på 1 maj-demonstrationerna i Borlänge där Nordiska motståndsrörelsen tågade genom staden samtidigt som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Nätverket Dalarna mot rasism hade försökt kraftsamla för att protestera mot nationalsocialismen.

Talade ifrån Socialdemokraterna gjorde bland andra Mona Sahlin som pekat ut Nordiska motståndsrörelsen som det största hotet i Borlänge och Dalarna framför IS-rekryteringar av terrorister. Även försvarsministern och det före detta kommunalrådet i Borlänge, Peter Hultqvist talade på Socialdemokraternas torgmöte.
Mona Sahlin lyfte särskilt fram judar och romer i sitt tal och hånade värnandet om svensk etnicitet.

Ifrån Nordiska motståndsrörelsen talade flera företrädare. Nya Dagbladet ställde frågor till organisationens presstalesman Per Öberg om varför de demonstrerar på arbetardagen och vad de menar med socialism i sin ideologi.

 

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!