Varning för falska brandmän

publicerad 20 mars 2014

Personer som gör hembesök och utger sig för att vara brandmän har börjat dyka upp. Nu varnar Helsingborgs brandförsvar och Räddningstjänsten Syd allmänheten för bedragarna.

Det är i Helsingborg som hembesöken äger rum. Flera personer utklädda till att komma från Helsingborgs brandförsvar erbjuder sig att sälja brandvarnare och annan brandrelaterad utrustning.

Men Helsingborgs brandförsvar har tillsammans med Räddningstjänsten Syd nu gått ut med en varning. De misstänkta personerna var klädda i uniform med blå jacka, vit skjorta samt slips och bar någon form av legitimation. De ska ha kört en röd bil med texten ”Helsingborgs brandförsvar” på.

– Vi vill inte att någon ska vara rädd för att öppna dörren när vi gör hembesök, informationen om hur du kan förebygga bränder och skydda dig själv vid en olycka kan rädda liv, kommenterar Ulf Nilsson, produktionschef på Räddningstjänsten Syd.

Om du får hembesök av falska brandmän bör du kontakta polisen.

Räddningstjänsten Syd gör hembesök i Malmö, Lund, Burlöv, Eslöv och Kävlinge. På sin hemsida skriver man om hur de boende kan garantera när det är Räddningstjänsten Syd som är på besök och inte bedragare.

  • Vi har alltid larmställ eller uniform med Räddningstjänsten Syds logga
  • Vi kan legitimera oss när vi gör hembesök
  • Inför våra hembesök har vi kontakt med fastighetsägaren och information går ut till de boende i trapphus eller direkt i brevlådan
  • Vi kommer i utryckningsfordon eller tjänstebilar märkta med Räddningstjänsten Syd
  • Vi säljer aldrig brandskyddsutrustning eller liknande produkter.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.