Inrikes

Varning för falska brandmän

Personer som gör hembesök och utger sig för att vara brandmän har börjat dyka upp. Nu varnar Helsingborgs brandförsvar och Räddningstjänsten Syd allmänheten för bedragarna.

Det är i Helsingborg som hembesöken äger rum. Flera personer utklädda till att komma från Helsingborgs brandförsvar erbjuder sig att sälja brandvarnare och annan brandrelaterad utrustning.
Men Helsingborgs brandförsvar har tillsammans med Räddningstjänsten Syd nu gått ut med en varning. De misstänkta personerna var klädda i uniform med blå jacka, vit skjorta samt slips och bar någon form av legitimation. De ska ha kört en röd bil med texten “Helsingborgs brandförsvar” på.

– Vi vill inte att någon ska vara rädd för att öppna dörren när vi gör hembesök, informationen om hur du kan förebygga bränder och skydda dig själv vid en olycka kan rädda liv, kommenterar Ulf Nilsson, produktionschef på Räddningstjänsten Syd.

Om du får hembesök av falska brandmän bör du kontakta polisen.

Räddningstjänsten Syd gör hembesök i Malmö, Lund, Burlöv, Eslöv och Kävlinge. På sin hemsida skriver man om hur de boende kan garantera när det är Räddningstjänsten Syd som är på besök och inte bedragare.

  • Vi har alltid larmställ eller uniform med Räddningstjänsten Syds logga
  • Vi kan legitimera oss när vi gör hembesök
  • Inför våra hembesök har vi kontakt med fastighetsägaren och information går ut till de boende i trapphus eller direkt i brevlådan
  • Vi kommer i utryckningsfordon eller tjänstebilar märkta med Räddningstjänsten Syd
  • Vi säljer aldrig brandskyddsutrustning eller liknande produkter.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!