Inrikes

Varg dödad i illegal jakt utanför Falun

Två personer skall ha skjutit en varg som gick på isen på Amungen sjön i Falun, händelsen ägde rum under lördagskvällen. Det fanns vittnen på plats som iakttog att det fanns två män på varsin skoter som skall ha skjutit vargen.

Polisen tog händelsen på allvar och inledde snabbt en stor insats där de sökte av området med polishelikoptrar och spårhundar utan resultat. Gärningsmännen ska fortfarande vara på fri fot.
Det fanns vittnen på platsen som har kunnat ge polisen signalement.

Polisen har gått ut med signalement på att det skall ha varit två män på skotrar, varav en av dem skall ha varit en ljusblå Lynx som saknar främre vindruta. I nuläget har ingen gripits av händelsen. Men polisen kommer att fortsätta sitt sökande efter skotern.

Har du sett eller hört något kontakta polisen på 114 14.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Falun
  • varg