Val 2014

Vänsterpartist polisanmäld för terrorism

Publicerad 16 april 2014, uppdaterad kl. 9:45

Malin Björk, förstanamn på Vänsterpartiets lista till EU-valet, är under utredning av polisen då hon hindrade ett flygplan från att lyfta från Arlanda.

Malin Björk. Pressbild: Kalle Larsson
Malin Björk. Pressbild: Kalle Larsson

Det är en av medpassagerarna som anmält Björk och menar att hon gjorde begick en terroristhandling när hon förhindrade planet från att lyfta. Händelsen inträffade på Arlanda flygplats norr om Stockholm i förra veckan.

Annons:


Östersundspolisen har inlett en förundersökning mot Malin Björk, som är misstänkt för försök till sabotage, rapporterar ÖP.se.

Malin Björk lyckades skapa en stor uppståndelse på ett passagerarplan på väg mot Iran att piloten inte kunde lyfta av säkerhetsskäl. Hon har motiverat handlingen med att hon ville förhindra utvisningen av person som befann sig illegalt i Sverige.

Jag ställde mig upp och bad att vi inte skulle lyfta med honom i planet, säger hon till ÖP.se.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Jörgen

    Ytterligare ett led i att förhindra civilkurage. Folk skall bara sitta still och lyda. Får se om hon har samma kurage om och när hon hamnar i EU-parlamentet.

  • AWJ

    Tyvärr tillåter inte svensk lag arkebusering för terrorism. Men livstids borde vara lagom, särskilt med tanke på att hon är politiker och kan anses veta bättre och ha kunskap om lagar och att myndighetsbeslut måste följas. Men just sådana här händelser får mig att tycka att vi borde återinföra dödsstraff för bl a terrorism.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend