MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Vänsterextremister döms till fängelse för upploppen i Göteborg

publicerad 18 december 2017

Sju personer dömdes idag till fängelse för att ha deltagit i de våldsamma upploppen i Göteborg den 30 september.

Göteborg tingsrätt dömer sammanlagt nio av elva personer för våldsamt upplopp i samband med Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Göteborg den 30 september.

Motdemonstranterna kastade bland annat stenar och andra föremål mot polisen. Sju av de nio som döms för våldsamt upplopp döms även för försök till våld mot tjänsteman och de två åtalade som använt en slunga för att kasta sten mot polisen döms även för försök till grovt våld mot tjänsteman.

Sju vänsterextremister döms till mellan tre och nio månaders fängelse. Två andra döms till skyddstillsyn med samhällstjänst. Flera av dem döms också för ytterligare brott, meddelar tingsrätten.

Den 18-åring från Somalia som suttit häktad i målet kommer inte att utvisas. Detta trots att han använde en slunga för att kasta sten mot polisen och sedan tidigare fått vapenträning i Somalia av terrorgruppen al-Shabab.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend