Inrikes

Vänsterextremister döms till fängelse för upploppen i Göteborg

Film som visar de vänsterextrema kravallerna i Göteborg den 30 september

Sju personer dömdes idag till fängelse för att ha deltagit i de våldsamma upploppen i Göteborg den 30 september.

Göteborg tingsrätt dömer sammanlagt nio av elva personer för våldsamt upplopp i samband med Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Göteborg den 30 september.
Motdemonstranterna kastade bland annat stenar och andra föremål mot polisen. Sju av de nio som döms för våldsamt upplopp döms även för försök till våld mot tjänsteman och de två åtalade som använt en slunga för att kasta sten mot polisen döms även för försök till grovt våld mot tjänsteman.

Sju vänsterextremister döms till mellan tre och nio månaders fängelse. Två andra döms till skyddstillsyn med samhällstjänst. Flera av dem döms också för ytterligare brott, meddelar tingsrätten.

Den 18-åring från Somalia som suttit häktad i målet kommer inte att utvisas. Detta trots att han använde en slunga för att kasta sten mot polisen och sedan tidigare fått vapenträning i Somalia av terrorgruppen al-Shabab.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!