Valobservatör: “Aldrig sett ett så odemokratiskt val som i Sverige”

Publicerad 9 september 2018

  Den danske valobservatören Michael Aastrup Jensen rasar mot det svenska valsystemet. "Under alla valobservationer jag har varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska", säger han.

  I sin roll som valobservatör och del av Danmarks OSSE-delegation har Michael Aastrup Jensen, som är ledamot i Folketinget för regeringspartiet Venstre, bevakat val i Ryssland och en rad andra östeuropeiska länder. Enligt Aastrup Jensen, är det svenska valet, med sitt system med de olika partiernas egna valsedlar som han menar inte garanterar valhemligheten, det mest odemokratiska han sett.

  – Under alla valobservationer jag har varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska. Det är långt ifrån europeisk standard, säger han till TT.
  Michael Aastrup Jensen kommer att ta upp frågan på nästa möte i Europarådet. Han bevakade det svenska valet som privatperson.

   

  Källa: Berlingske


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!