Riksdagsvalet 2018

Valobservatör: “Aldrig sett ett så odemokratiskt val som i Sverige”

Den danske valobservatören Michael Aastrup Jensen rasar mot det svenska valsystemet. “Under alla valobservationer jag har varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska”, säger han.

I sin roll som valobservatör och del av Danmarks OSSE-delegation har Michael Aastrup Jensen, som är ledamot i Folketinget för regeringspartiet Venstre, bevakat val i Ryssland och en rad andra östeuropeiska länder. Enligt Aastrup Jensen, är det svenska valet, med sitt system med de olika partiernas egna valsedlar som han menar inte garanterar valhemligheten, det mest odemokratiska han sett.

– Under alla valobservationer jag har varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska. Det är långt ifrån europeisk standard, säger han till TT.

Michael Aastrup Jensen kommer att ta upp frågan på nästa möte i Europarådet. Han bevakade det svenska valet som privatperson.

 

Källa: Berlingske

Liknande artiklar

Så gick det för småpartierna i riksdagsvalet 1,5 procent av svenskarna röstade i årets riksdagsval på partier som inte finns i riksdagen. Alternativ för Sverige n...
Valresultatet klart: Rödgröna större än Alliansen ... På söndagen fastställde Valmyndigheten resultatet från det omdiskuterade valet den 9 september. Enligt slutresultatet bl...
Rekordmånga överklagar valresultatet Efter de omfattande rapporterna om valfusk har omkring 400 anmälningar har kommit in till Valprövningsnämnden där person...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!