Våldsverkare bakom “kärleksmanifestation” i Stockholm

publicerad 16 november 2023
- av Redaktionen

Till helgen har en så kallad “kärleksmanifestation” utannonserats i Stockholm. Drivande bakom arrangörerna finns en dömd våldsverkare. Jippot går under parollen “stoppa våldet”.

“Kärleksmanifestationen” som utannonserats på lördag arrangeras på pappret av några individer som tidigare kallat sig för “Frihetsrörelsen” och “Freedom Defence Sweden”. Gruppen, som uppstod 2021 i kölvattnet av den förda coronapolitiken, upplöstes efter en rad konflikter och interna bråk.

Drivande bakom arrangörerna under parollen “stoppa våldet” är dock en våldsverkare som begått flera grova våldsdåd mot både anhöriga och anhängare till mannen. Individen har bland annat gjort sig skyldig till flera fall av kvinnomisshandel och dömts till fängelse.

Inledningsvis påstod mannen själv att några medier, bland andra Swebbtv och Nya Tider skulle medverka på arrangemanget. Enligt tidigare uppgifter till NyD hade Swebbtv hoppat av jippot. Kanalens redaktör Mikael Willgert menar dock att man avser att fullfölja sin medverkan genom “publicitet”.

Bland andra partiet MoD och Newsvoice har avvisat sin medverkan.

Pierre Tinderfjäll, som är jippots ansikte utåt, menar att han inte känt till historien av våld, hot och falska identiteter som omgärdat bakgrundsarrangören ifråga.

Efter att ha tagit del av tidigare domar och senare vittnesmål om nya misshandelsfall skriver han i en mejlkommentar att han saknar “bakgrundsfakta” och att “Den man jag lärt känna är en fantastisk människa på många sätt”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!