Våldsam helg runt om i landet

publicerad 3 september 2018

Det var en våldsam helg runt om i Sverige, framförallt i Göteborg.

Nedan är en sammanfattning av några av helgens händelser:

Misstänkt trippelmord i Frölunda, Göteborg – en kvinna och två barn döda. Kvinnans sambo och pappan till barnen greps och anhölls senare misstänkt för mord. Enligt en källa till Samhällsnytt ska det röra sig om en syrisk migrant.

Misstänkt mord i Gårdsten, Göteborg. En kvinna ska ha misshandlat till döds under söndagsmorgonen – en gripen.

Knivattack i Bergsjön, Göteborg. Under lördagseftermiddagen hittades i man i Bergsjön med flera stickskador. En person anmälde sig frivilligt som gärningsman.

Två knivskurna under oklara omständigheter i centrala Skövde. Två personer ska ha blivit knivskurna på McDonalds sent på lördagskvällen.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Stockholm. Strax innan sex på söndagsmorgonen ska en minderårig flicka ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt nära Tegelbacken vid centralstation i centrala Stockholm. Hon har uppgett för polisen att det ska vara två gärningsmän.

Avliden person hittad på strand utanför Halmstad. Polisen misstänker mord. Under söndagsmorgonen fann en privatperson en avliden person vid vattenbrynet på stranden i Vilshärad. Kroppen är ännu inte identifierad.

Kvinna hittad död i Solna. Polisen misstänker mord. En kvinna i 50-årsåldern hittades död vid 14-tiden på söndagen i en lägenhet i Råsunda i Solna, norr om Stockholm.

Man skjuten i Katrineholm. En man i 30-årsåldern hittades skottskadad i centrala Katrineholm. Mannen fick föras till sjukhus med oklara skador. Ingen gripen.

Misstänkt skottlossning mot barn i Tingsryd. Vid 16:30-tiden på söndagen ska två barn ha blivit dödshotade och beskjutna utanför ett varuhus i centrala Tingsryd. En man i 30-årsåldern greps senare och är misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Under natten till måndagen var det flera bilbränder i Västerås. I stadsdelarna Skälby, Bäckby, Hammarby, Blåsbo och på Haga. Det ska röra sig om 13 bilar på fem platser. Ingen gripen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.