Utökad busstrejk – sju orter påverkas

publicerad 24 juni 2013

Vid tolvslaget natten till måndagen utökade Kommunal sin busstrejk till ytterligare sju orter i landet. Parterna i den pågående busstrejken har ännu inte kommit överens, skriver DN.se.

Totalt tar fackförbundet Kommunal ut 800 bussförare i strejk. Busstrejken påverkar trafiken i Jönköping, Gävle, Östersund, Norrköping, Strängnäs, Halmstad och Västerås/Hallstahammar. När parterna

Fackförbundet Kommunal och Bussarbetsgivarna har inte haft någon kontakt med varandra under midsommarhelgen. Om inte dödläget mellan parterna löses innan lördagen den 29 juni omfattas även flygbussarna till och från storflygplatserna. Det betyder att 1 400 förare kommer att gå ut i strejk.

Samtidigt fortsätter strejken på stadsbussarna i Umeå, Södertälje och Stockholm, där 1 000 förare har gått ut i strejk sedan den 19 juni.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.