Utländsk militärkolonn orsakar trafikproblem i Västsverige

publicerad 11 oktober 2018
Amerikansk militärkolonn i Tyskland.

Under dagen och helgen kommer en utländsk militärkolonn att orsaka trafikproblem i Västsverige. Militärkolonnerna är på väg mot Norge för att delta i Nato-övningen Trident Juncture 18.

Militärkolonnen med internationella förband från bland annat USA, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Danmark och Finland kommer att färdas från Halmstad till Skövde med start under torsdagsmorgonen.

– Det är i huvudsak terrängbilar och lastbilar. I varje kolonn är det 10-15 fordon och sen färdas flera kolonner efter varandra. Exakt hur många det är som är ute i dag kan jag inte riktigt säga, säger Jessica Dahlberg, kommunikatör vid Militärregion väst, till GT.


Annonser:


Slutmålet för militärkolonnen är Norge där de ska delta i militärövningen Trident Juncture 18, som är den största Nato-övningen som hållits sedan ”slutet på kalla kriget”, enligt Svenska Dagbladet.

Trident Juncture 18 hålls mellan den 25 oktober till 7 november och 14 november till 23 november. Omkring 40 000 soldater kommer att delta i övningen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.