Inrikes

Utländsk militärkolonn orsakar trafikproblem i Västsverige

Amerikansk militärkolonn i Tyskland.

Under dagen och helgen kommer en utländsk militärkolonn att orsaka trafikproblem i Västsverige. Militärkolonnerna är på väg mot Norge för att delta i Nato-övningen Trident Juncture 18.

Militärkolonnen med internationella förband från bland annat USA, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Danmark och Finland kommer att färdas från Halmstad till Skövde med start under torsdagsmorgonen.
– Det är i huvudsak terrängbilar och lastbilar. I varje kolonn är det 10-15 fordon och sen färdas flera kolonner efter varandra. Exakt hur många det är som är ute i dag kan jag inte riktigt säga, säger Jessica Dahlberg, kommunikatör vid Militärregion väst, till GT.

Slutmålet för militärkolonnen är Norge där de ska delta i militärövningen Trident Juncture 18, som är den största Nato-övningen som hållits sedan “slutet på kalla kriget”, enligt Svenska Dagbladet.

Trident Juncture 18 hålls mellan den 25 oktober till 7 november och 14 november till 23 november. Omkring 40 000 soldater kommer att delta i övningen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!