Utländsk militärkolonn orsakar trafikproblem i Västsverige

publicerad 11 oktober 2018
Amerikansk militärkolonn i Tyskland.

Under dagen och helgen kommer en utländsk militärkolonn att orsaka trafikproblem i Västsverige. Militärkolonnerna är på väg mot Norge för att delta i Nato-övningen Trident Juncture 18.

Militärkolonnen med internationella förband från bland annat USA, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Danmark och Finland kommer att färdas från Halmstad till Skövde med start under torsdagsmorgonen.

– Det är i huvudsak terrängbilar och lastbilar. I varje kolonn är det 10-15 fordon och sen färdas flera kolonner efter varandra. Exakt hur många det är som är ute i dag kan jag inte riktigt säga, säger Jessica Dahlberg, kommunikatör vid Militärregion väst, till GT.

Slutmålet för militärkolonnen är Norge där de ska delta i militärövningen Trident Juncture 18, som är den största Nato-övningen som hållits sedan ”slutet på kalla kriget”, enligt Svenska Dagbladet.

Trident Juncture 18 hålls mellan den 25 oktober till 7 november och 14 november till 23 november. Omkring 40 000 soldater kommer att delta i övningen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!