Uppgifter: Dan Eliasson nyårsfestade med kända homoprofiler

publicerad 5 januari 2021
- av Per Nordin
Dan Eliasson, generaldirektör för MSB.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har fått massiv kritik efter att han åkt till Kanarieöarna för att fira jul och nyår samtidigt som hans egen myndighet uppmanat svenskarna att undvika onödigt resande. Nya uppgifter vittnar också om att Eliasson inte bara träffade familjen under resan utan även passade på att nyårsfesta med två unga och välkända homoprofiler.

Kort efter att Dan Eliassons myndighet MSB skickat ut sms till alla svenskar där man uppmanades att hålla sig hemma och undvika onödigt resande så satte sig generaldirektören själv på ett flygplan till Kanarieöarna. Eliasson själv hävdar att resan var ”nödvändig” eftersom hans dotter bor och arbetar där och att han ville fira jul med henne. Detta trots att många vanliga svenskar på just Eliassons och hans myndighets inrådan alltså avstod från att träffa sin familj under jul och nyår.

Enligt skvallerbloggen Stoppa pressarna
som var först ut med att avslöja att C-politikern Fredrick Federley levde med en dömd pedofil så spenderades dock inte hela Eliassons ledighet tillsammans med sin dotter och familj – han hade också en ”vild nyårsfest” tillsammans med två unga homosexuella män i Las Palmas.

Enligt uppgifter till bloggen firade Eliasson nyår med två 30 år yngre homosexuella män på en balkong, varav en är en känd media- och gayprofil och den andre är anställd som reporter på SVT och deras nyårsfest beskrivs som ”vild”.

– Dan hade as-trevligt, han var en riktig mysfarbror som fick serva Fredrik och Erik  med drinkar. De kan ju vara rätt bitchiga, men de gillar verkligen Dan. De tycker han är as-skön och att tjatet om den här resan är sååååå tröttsamt, berättar en källa för Stoppa Pressarna.

Att Eliasson som makthavare och myndighetschef själv valde att resa utomlands samtidigt som vanliga svenskar uppmanades att undvika resande har fått många svenskar att rasa och mena att generaldirektören är en hycklare som borde avgå. Han har också JO-anmälts för sitt agerande.

Enligt uppgifter till neokonservativa Svenska Dagbladet råder ett missnöje även inom socialdemokratiska kretsar kring Eliassons ständiga skandaler, men man vågar samtidigt inte sparka honom eftersom han befaras ha hållhakar på partiet och kunna läcka känslig och komprometterande information om han skulle ”förnedras” offentligt.

– Eliasson tillhör inte den innersta kretsen i partiet, men han ingår i en nära krets. Om partiet förnedrar honom finns risken att han förr eller senare berättar vad han vet om vad som har hänt i olika sammanhang, säger en person med god insyn till tidningen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!