Almedalsveckan 2021

Universitetslektor Thomas Nygren konfronterad under Almedalsveckan

publicerad 13 juli 2021

I samband med årets Almedalsvecka frågades universitetslektorn Thomas Nygren ut av journalisten Robert Rosenkvist när han bland annat tar ställning för ett narrativ om invandringens konsekvenser. Nya Dagbladet kan nu som första mediesajt publicera en exklusiv inspelning från det som utspelades bakom kulisserna efter att man avbrutit det officiella seminariet.

Mellan 4-7 Juli hölls årets upplaga av Almedalsveckan. Detta året anordnades en digital version av den vanligtvis fysiska tillställning som tidigare hållits i Visby. Digitaliseringen av de seminarier som hölls skapade en unik möjlighet att spela in innehållet, något som utnyttjades av frilansjournalisten Robert Rosenkvist som anslöt sig till seminariet Är nyheter att lita på?
Under seminariet gjorde Nygren en rad anmärkningsvärda uttalanden, till exempel att det är ett problem om människor förlitar sig på sig själva och menar att man istället behöver ta hjälp av tekniska hjälpmedel och internationell lagstiftning för att veta vad som är sant och kom med påståendet att ”det är en falsk berättelse att invandringen gör det dåligt att…


 


Liknande artiklar: