Inrikes

Unikt bildreportage från Malmös förfall

Den skånske fotografen Freddy Mardell har dokumenterat den senaste tidens utveckling av stadsbilden av Malmö. Det är en dyster bild av den mångkulturella idyllen som växer fram.

I skuggan av de ökade våldsbrotten, skjutningarna och våldtäkterna sker också ett förfall av staden som sällan kommer fram i rapporteringen. Det handlar om den allmänna trivseln i bostadsområden som kollapsat med skadegörelse, klotter på fasader, sopor och urinlukt på bakgårdarna och en ökad otrygghet med övervakningskameror och låsta grindar i vart och vart annat kvarter.

Följ med den prisbelönte fotografen Freddy Mardells skildring av det nya Malmö som växer fram i skuggan av den skönmålade bilden av den skånska gamla idyllen.

Reportaget har publicerats av Feministinspektionen.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!