Unikt bildreportage från Malmös förfall

Nya Dagbladet återpublicerar här det mycket uppskattade bildreportaget ifrån Malmös förfall där vi följer fotografen Freddy Mardell genom stadens bakgårdar och får se en sida av Malmö som politikerna ogärna talar om. Klippet är nu åter tillgängligt efter att tidigare raderats av Youtube.

publicerad 12 november 2018
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den skånske fotografen Freddy Mardell har dokumenterat den senaste tidens utveckling av stadsbilden av Malmö. Det är en dyster bild av den mångkulturella idyllen som växer fram.

I skuggan av de ökade våldsbrotten, skjutningarna och våldtäkterna sker också ett förfall av staden som sällan kommer fram i rapporteringen. Det handlar om den allmänna trivseln i bostadsområden som kollapsat med skadegörelse, klotter på fasader, sopor och urinlukt på bakgårdarna och en ökad otrygghet med övervakningskameror och låsta grindar i vart och vart annat kvarter.

Följ med den prisbelönte fotografen Freddy Mardells skildring av det nya Malmö som växer fram i skuggan av den skönmålade bilden av den skånska gamla idyllen.

Reportaget publicerades ursprungligen av Youtube-kanalen Feministinspektionen vars kanal senare censurerades på plattformen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!