MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Ungsvenskarna SDU: Bara konspirationsteoretiker som bryr sig om personlig integritet

publicerad 15 december 2016
Tobias Andersson

Att oroa sig över att staten registrerar svenskarnas DNA gör dig till en lättkränkt konspirationsteoretiker. Detta säger Tobias Andersson, förbundsordförande för Ungsvenskarna SDU, som vill föra ett DNA-register över svenskarnas DNA.

I förra månaden fastslog Ungsvenskarna SDU sin kriminalpolitik. En av punkterna man accepterade var att polisen ska föra ett DNA-register över svenskarna.

En opinionsundersökning från i somras visade att endast 37 procent av befolkningen vill att polisen ska föra ett DNA-register, men Ungsvenskarnas förbundsordförande Tobias Andersson menar att svenskarna är lättkränkta konspirationsteoretiker.

Vi ansåg att det viktigaste är att se till att få fast så många brottslingar som möjligt, inte att ta hänsyn till några lättkränkta personer med konspirationsteorier om hur det kan missbrukas, säger han till Nyheter24.

Tobias Andersson förklarar vidare att man med ett DNA-register ”vill ge polisen alla till buds stående medel för att lösa grov brottslighet”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend