Ungsvenskarna SDU: Bara konspirationsteoretiker som bryr sig om personlig integritet

publicerad 15 december 2016
Tobias Andersson

Att oroa sig över att staten registrerar svenskarnas DNA gör dig till en lättkränkt konspirationsteoretiker. Detta säger Tobias Andersson, förbundsordförande för Ungsvenskarna SDU, som vill föra ett DNA-register över svenskarnas DNA.

I förra månaden fastslog Ungsvenskarna SDU sin kriminalpolitik. En av punkterna man accepterade var att polisen ska föra ett DNA-register över svenskarna.

En opinionsundersökning från i somras visade att endast 37 procent av befolkningen vill att polisen ska föra ett DNA-register, men Ungsvenskarnas förbundsordförande Tobias Andersson menar att svenskarna är lättkränkta konspirationsteoretiker.

Vi ansåg att det viktigaste är att se till att få fast så många brottslingar som möjligt, inte att ta hänsyn till några lättkränkta personer med konspirationsteorier om hur det kan missbrukas, säger han till Nyheter24.

Tobias Andersson förklarar vidare att man med ett DNA-register ”vill ge polisen alla till buds stående medel för att lösa grov brottslighet”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.