Ulf Kristersson: ”Miljöpartiets aktivister äventyrar liv”

publicerad 30 augusti 2022
- av Redaktionen
Ulf Kristersson vill hindra Miljöpartiet från att göra kaos.

Efter att klimataktivister två dagar i rad stoppat trafiken i Stockholm, och bland annat hindrat ambulanser från att komma fram till sjukhuset, ryter nu Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ifrån och menar att ”Miljöpartiets aktivister” äventyrar människors liv.

Märta Stenevi säger att hon ska göra kaos med alla som står i vägen för Miljöpartiets politiska agenda. Nu gör hennes aktivister precis det, genom att klistra fast sig på vägen och stoppa trafiken i Stockholm. Igår hindrades en ambulans med en mycket sjuk person från att komma fram till sjukhuset i rätt tid, idag får vi se vilka konsekvenser det får – men säkert är att tusentals människor hindras från att ta sig till jobbet”, skriver Kristersson på Facebook.

Han pekar vidare på att Miljöpartiets språkrör Per Bolund tidigare i intervjuer försvarat gruppen Extinction Rebellion som bland annat ägnar sig åt civil olydnad, hindrar flygplan från att lyfta samt blockerar vägar och ägnar sig åt andra former av sabotage.


Annonser:


Miljöpartiet har till och med bjudit in dem till riksdagen och poserar med dem på bild”, skriver M-ledaren vidare.

Kristersson anser att det är mycket oansvarigt att Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson vill sitta i regering med Miljöpartiet efter valet och hävdar själv att om det istället blir en borgerlig regering så garanterar han att partiet inte längre får möjlighet ”att göra kaos”.

Jag och Moderaterna vill dessutom skärpa lagstiftningen för den som blockerar vägar och utsätter sina medmänniskor för fara. Den som vill påverka politiken borde engagera sig på demokratisk väg i istället för att äventyra människoliv”, avslutar han.

Aktivisternas omfattande trafiksabotage har väckt ilska hos en stor del av det svenska folket – och många stockholmare har under de här två dagarna haft stora problem att ens kunna ta sig till sina arbeten.

Det är heller inte bara Moderaterna som ser en chans att profitera politiskt på det folkliga missnöjet – Sverigedemokraterna upprepade exempelvis under gårdagen sitt löfte om att klimataktivisterna ska sättas i fängelse.

Tilläggas kan att Moderaterna inte alltid har varit negativt inställda till Miljöpartiet. Under regeringen Reinfeldt nådde partierna en överenskommelse i syfte att stänga ute Sverigedemokraterna. Denna gick i stort sett ut på att öka massinvandringen och göra det lättare för illegala invandrare att stanna i Sverige och få rätt till skattefinansierade insatser och stöd av olika slag.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.