Ulf Kristersson hoppas ta makten snabbt

publicerad 21 juni 2021

  Moderaternas partiledare Ulf Kristersson hävdar att han är redo att ”bilda en ny regering vilken dag som helst” och att han hoppas på att ta makten efter att riksdagen röstat för Stefan Löfvens avsättande.

  – Det finns förutsättningar för en borgerlig regering om partierna i Sverige vill ha en ny och bättre regering… Jag är beredd att bilda en ny regering vilken dag som helst, säger han.

  M-ledaren konstaterade vidare att han tror att ”få svenskar” föredrar ett extraval bara ett år innan ett ordinarie val men att ansvaret är Stefan Löfvens och att det är upp till honom att besluta vad som nu ska se.
  – Det är bara han som kan fatta det beslutet.

  Samtidigt meddelar Liberalerna att man avbryter sin allians med Socialdemokraterna och att man framöver vill ”eftersträva en borgerlig regering”.

  – Efter morgonens misstroendeomröstning står det nu klart att riksdagen saknar förtroende för honom och därmed finns inga förutsättningar att följa Januariavtalet, säger Nyamko Sabuni.

  Hon tillägger att det inte ”håller” med en regering där vissa partier (Sverigedemokraterna) helt isoleras trots att de har ett stort folkligt stöd.

  Centerpartiet låter meddela att man ger sitt fortsatta stöd till Löfven och Januariavtalet och man hävdar vidare att Sverige ”behöver mer samarbete i mitten”.

  Exakt vilken relation en eventuell ny borgerlig regering ska ha till Sverigedemokraterna är något oklart. Flera av de borgerliga partierna har vid olika tillfällen deklarerat att det är otänkbart att regera tillsammans med SD.

  Samtidigt verkar både KD och Moderaterna under den senaste tiden ha blivit mindre fientligt inställda till SD. Ulf Kristersson sade i januari att han kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna – men att han inte vill bilda regering med dem.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!