Inrikes

Två utländska personer gripna efter intrång på Musköbasen – varningsskott avlossades

Muskö örlogsbas ligger i Haninge kommun i Stockholms skärgård.

Under natten mot söndagen avfyrades varningsskott sedan två utländska medborgare tagit sig in på Musköbasen utanför Stockholm.

Det var vid 01-tiden under natten till söndagen som två utländska medborgare – en engelsman och en belgare – ska ha tagit sig in på Muskö örlogsbas i Haninge kommun i Stockholms skärgård.
Musköbasen är skyddsobjekt och en skyddsvakt ska ha avlossat två varningsskott i samband med händelsen.

– De har olovligt befunnit sig vid det militära skyddsobjektet. Vid omhändertagandet har skyddsvakten skjutit varningsskott på grund av att individerna inte agerat enligt skyddsvaktens direktiv, säger Magnus Jirlind, vakthavande kommunikatör vid Försvarsmakten, till TT.

En stor del av Musköbasen är beläget inne i urberget på Muskö, men det är oklart vart de misstänkta befann sig när de blev påkomna. De båda misstänkta har nu förts över till polis.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!