Två skjutningar i Stockholmsregionen under söndagen – en död

publicerad 19 april 2021
Kista, Stockholm.

På natten mot söndag blev en ung man ihjälskjuten i Kista i nordvästra Stockholm. Senare på söndagskvällen blev en ung man skjuten och allvarligt skadad i Märsta. Polisen utreder nu en eventuell koppling mellan dåden.

Skjutningen i Kista ägde rum omkring kvart i tre-tiden på natten mot söndag. En man i 20-årsåldern blev skjuten med flera skott utomhus och avled på platsen.

Ingen är gripen för dådet, men enligt polisen finns det flera vittnen som hörts under natten och det det flera övervakningskameror i området där polisen hoppas kunna hitta bilder på gärningsmännen, rapporterar skattefinansierade SVT.
Skjutningen i Märsta skedde strax innan nio-tiden på söndagskvällen. Även den skjutningen skedde utomhus. En man i 20-årsåldern blev allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

En ung man greps ungefär en kilometer från brottsplatsen, medan han tros ha varit på flykt.

Polisen utreder nu om skjutningarna har någon koppling.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!