Två skjutningar i Stockholmsregionen under söndagen – en död

publicerad 19 april 2021
- av Per Nordin
Kista, Stockholm.

På natten mot söndag blev en ung man ihjälskjuten i Kista i nordvästra Stockholm. Senare på söndagskvällen blev en ung man skjuten och allvarligt skadad i Märsta. Polisen utreder nu en eventuell koppling mellan dåden.

Skjutningen i Kista ägde rum omkring kvart i tre-tiden på natten mot söndag. En man i 20-årsåldern blev skjuten med flera skott utomhus och avled på platsen.

Ingen är gripen för dådet, men enligt polisen finns det flera vittnen som hörts under natten och det det flera övervakningskameror i området där polisen hoppas kunna hitta bilder på gärningsmännen, rapporterar skattefinansierade SVT.


Annonser:


Skjutningen i Märsta skedde strax innan nio-tiden på söndagskvällen. Även den skjutningen skedde utomhus. En man i 20-årsåldern blev allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

En ung man greps ungefär en kilometer från brottsplatsen, medan han tros ha varit på flykt.

Polisen utreder nu om skjutningarna har någon koppling.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.