Två personer skjutna i Storstockholm

publicerad 15 september 2021
- av Per Nordin
Jakobsberg, Stockholm.

Under tisdagen blev två personer skjutna i Storstockholm – en i Södertälje och en i Jakobsberg.

Den första skottlossningen ägde rum på en parkering i invandrartäta Ronna i Södertälje, strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen. En man i 40-årsåldern blev träffad i benet och fick föras till sjukhus med ambulans. Det rapporterar skattefinansierande SVT.

Mannen ska ha gått ut från sin bostad och varit på väg till sin bil när en eller två personer skjutit mot honom och träffat honom i benet, säger Carina Skagerlind, presstalesman på Stockholmspolisen.


Annonser:


Enligt polisen finns det vittnesuppgifter om att en eller två personer sprungit från platsen efter skjutningen.

Dådet rubriceras som försök till mord. Ingen är gripen i nuläget.

Den andra skjutningen ägde rum på kvällen i Jakobsberg i Järfälla, nordväst om Stockholm. En man blev skjuten i underkroppen. Två gärningsmän ska sedan ha lämnat platsen på elsparkcyklar, enligt SVT.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Klockan 19.57 fick vi uppgifter om att det skjutits på platsen. Väl där hittades en man, skjuten i underkroppen, säger Daniel Wikdahl, presstalesman vid Stockholmspolisen.

En person är anhållen misstänkt för försök till mord.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.