Hårda straff för kyrkogårdstortyren

publicerad 7 januari 2021
- av Sofie Persson
Norra begravningsplatsen, Solna

Tingsrätten har nu dömt de två män som utförde tortyrmisshandeln på Solna Kyrkogård i somras till fängelse i fem respektive nio år.

Den 23 augusti 2020 uppmärksammades en grov tortyr på två unga tonårspojkar på Solna Kyrkogård. Två unga män, 18 och 21 år gamla, förgrep sig och misshandlade tonårspojkarna under hot en hel natt. Nu har domen mot de unga männen kommit, skriver Solna Tingsrätt i ett pressmeddelande.

De två unga männen, som båda har bakgrund från Mellanöstern, döms för människorov, grov våldtäkt, grov misshandel, rån, övergrepp i rättssak med mera. Tingsrätten anser att det är bevisat att tonåringarna blev slagna, sparkade och knivstuckna. Dessutom tvingades de av sina kläder, bands till fötter och armar, försågs med munkavle och tvingades ligga nakna i gropar täckta med pinnar. En av ton­åringarna har utsatts för en grov våldtäkt när han låg på marken, naken, bunden och med munkavel och ögonbindel. Han har även bränts på axeln.

21-åringen döms till fängelse i nio år och 18-åringen till fem år och nio månader i fängelse. 18-åringen får längden på fängelsestraffet reducerat på grund av sin låga ålder.

Båda ska också betala skadestånd till de båda tonårspojkarna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.