Inrikes

Hårda straff för kyrkogårdstortyren

Norra begravningsplatsen, Solna

Tingsrätten har nu dömt de två män som utförde tortyrmisshandeln på Solna Kyrkogård i somras till fängelse i fem respektive nio år.

Den 23 augusti 2020 uppmärksammades en grov tortyr på två unga tonårspojkar på Solna Kyrkogård. Två unga män, 18 och 21 år gamla, förgrep sig och misshandlade tonårspojkarna under hot en hel natt. Nu har domen mot de unga männen kommit, skriver Solna Tingsrätt i ett pressmeddelande.
De två unga männen, som båda har bakgrund från Mellanöstern, döms för människorov, grov våldtäkt, grov misshandel, rån, övergrepp i rättssak med mera. Tingsrätten anser att det är bevisat att tonåringarna blev slagna, sparkade och knivstuckna. Dessutom tvingades de av sina kläder, bands till fötter och armar, försågs med munkavle och tvingades ligga nakna i gropar täckta med pinnar. En av ton­åringarna har utsatts för en grov våldtäkt när han låg på marken, naken, bunden och med munkavel och ögonbindel. Han har även bränts på axeln.

21-åringen döms till fängelse i nio år och 18-åringen till fem år och nio månader i fängelse. 18-åringen får längden på fängelsestraffet reducerat på grund av sin låga ålder.

Båda ska också betala skadestånd till de båda tonårspojkarna.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!