Två hundar stulna på Södermalm – vid olika tillfällen

publicerad 2 december 2022
- av Sofie Persson

Två hundar stals vid två olika tillfällen på Södermalm under onsdagen. Vid tillgreppen var hundtjuvarna påverkade av droger eller alkohol.

Under onsdagseftermiddagen lämnade en kvinna sin hund utanför en mataffär vid Hornstull på Södermalm, när hon kom ut var hunden spårlöst borta. Omkring en och en halvtimme senare påträffades dock hunden i händerna på en man berusad man. Mannen omhändertogs för fylleri och hunden återförenades till sin ägare, rapporterar Mitt i Stockholm.

Senare under eftermiddagen blev ytterligare en hund stulen utanför en butik vid Hornstull. Polis tillkallades och det fanns bra bilder på mannen, som är i 30-års åldern, på övervakningsfilmer. Under kvällen hittade man mannen och hunden inne i en hamburgerrestaurang, skriver Södermalmspolisen Twitter. 30-åringen gjorde motstånd vid polisens ingripande och bet en av poliserna. Mannen står nu åtalad misstänkt för stöld, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott för eget bruk. Även denna hund återlämnades till sin ägare.

Polisen ser i nuläget inget samband mellan de två stölderna, men uppmanar hundägare att hålla ett extra öga på sina djur.

I nuläget ser vi inget samband mellan de två stölderna. Men vi uppmanar folk till att vara uppmärksamma och ha uppsikt över sina djur, säger Helena Boström Thomas, presstalesman vid polisen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!