Två explosioner på två dagar i Uppsala

publicerad 11 april 2018
Arkivbild

Under måndagskvällen sprängdes det utanför en dörr till ett socialkontor och under tisdagskvällen sprängdes det utanför en livsmedelsbutik i Uppsala.

På måndagskvällen exploderade det, troligtvis en så kallad banger, utanför dörren till ett socialkontor i Gottsunda i sydvästra Uppsala. Ingen person kom till skada, men dörren och ett flertal fönsterrutor blev förstörda.

Sent på tisdagskvällen, dagen efter, exploderade det återigen i Uppsala. Denna gång uanför en livsmedelsbutik vid Kvarntorget i den centrala delen av staden. I samma byggnad ligger även ett vandrarhem. Livsmedelsbutiken var stängd vid tillfället, rapporterar SVT.

En person ska ha blivit skadad av splitter och förts till sjukhus med ambulans, enligt polisen. Den skadade personen ska ha befunnit sig på vandrarhemmet.

Förutom skador på byggnaden ska även ett tiotal bilar blivit skadade. Det började även brinna efter explosionen så att räddningstjänst fick rycka ut och släcka elden.

Ingen person är gripen för tillfället och polisen har ingen misstänkt gärningsman.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.