TV4 lägger ner lokal-tv i Stockholm

publicerad 10 oktober 2013

TV4-gruppen vill satsa mer på nyheter för nästkommande år. Därför skrotar man nu TV4 Stockholm och visar lokal-tv från hela landet.

 Stockholm är redan intensivt bevakat av vår riksredaktion. … Vi tror att ett urval av de bästa nyheterna kan ge publiken i huvudstaden ännu mer, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Stockholmsvädret och den lokala trafikinformationen kommer inte att omfattas av förändringen, utan fortsätter att sända som tidigare. Samtidigt utökas sändningstiden för TV4Nyheterna och Sporten under morgnarna.

TV4:s redaktioner i Helsingborg, Borås, Malmö, Norrköping, Linköping och Göteborg kommer att centraliseras. De egna lokala nyhetssändningarna ska fortsätta att sändas.

Omstruktureringen som genomförs av TV4-gruppen innebär att 15 tjänster kommer att försvinna från det Bonnierägda tv-bolaget.

– Ja, vi är tagna på sängen. Det är väldigt märkligt att TV4, som planerar att göra en miljard i vinst om några år, inte har den publicistiska ambitionen att man ska ha lokala nyheter från Stockholm, i ett medium som fortfarande är så starkt som tv-mediet är, säger fackklubbsordföranden Ann Johansson till Dagens Media.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.