Trebarnsfar död efter bilbrand i Västerås

publicerad 19 augusti 2019
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

En trebarnsfar har avlidit efter att ha försökt släcka en bilbrand i Västerås natten till onsdagen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus i samband med räddningsinsatsen på platsen. Under söndagen avled mannen på sjukhus.

En man boende i stadsdelen Bäckby i Västerås har avlidit efter en bildbrand natten till onsdagen den 14 augusti. Mannen upptäckte bilbranden och försökte släcka eller begränsa branden på egen hand i väntan på räddningstjänsten. Vid räddningstjänstens framkomst upptäckte man att mannen inte mådde bra, och ambulans tillkallades.

Mannen, en trebarnsfar, fördes till sjukhus i Västerås med ambulans. Under söndagen avled mannen, och enligt uppgifter på sociala medier från mannens familj ska bilbranden ha orsakat mannens död. Polisen och sjukhuskällor har inte kunnat bekräfta detta, då dödsorsaken ännu inte ska vara helt klarlagd.

Stadsdelen Bäckby har under våren och sommaren drabbats av flera omfattande bilbränder. Flertalet av dessa anses vara anlagda.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.