Tre män försökte våldta flicka vid skola

publicerad 19 augusti 2020
- av Per Nordin
Ett försök till våldtäkt ägde rum i Orminge.

Under onsdagsmorgonen blev en flicka antastad av tre gärningsmän vid en skola. Flickan lyckades till slut slita sig loss och springa från platsen.

Våldtäktsförsöket skedde runt niotiden på onsdagsmorgonen i ett skogsområde i anslutning till i Myrsjöskolan i Orminge i Nacka kommun. Enligt initiala uppgifter ska flickan, som är i 15-årsåldern, blivit sexuellt antastad av tre gärningsmän. Därefter ska hon ha slitit sig loss och sprungit från platsen.

– Det är en flicka som antastats av tre män, hon har kunnat slita sig loss och slå larm, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Dådet ledde till en större polisinsats där helikopter och flera polispatruller eftersökte gärningsmännen. Ingen är gripen i nuläget men enligt polisen ska de tre gärningsmännen vara någonstans i 18-20-årsåldern.

Någon teknisk undersökning har ännu inte genomförts och flickan ska inte ha behövt uppsöka sjukvård för sina skador.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.