Tog lagen i egna händer efter sexuella övergrepp mot minderåriga

publicerad 28 april 2020

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter sexuella övergrepp mot två unga flickor tog familjen lagen i egna händer och tryckte ner barnvåldtäktsmannen på en stol och slog honom blodig med knytnävsslag. Nu har våldtäktsmannen dock återigen åtalats för nya misstänkta sexbrott mot barn.

I Trollhättan sensommaren 2018 fångade familjemedlemmar och andra anhöriga in en barnvåldtäktsman och straffade honom. I förhör skall en av dem senare ha sagt, att de inte tror på ”rättssystemet där våldtäktsmän går fria”.

Den 22-årige våldtäktsmannen leddes in i ett hus där de anhöriga samlades.

Vi vill inte ha såna som dig här. Du ska flytta. Jävla pedofil, sa en man till brottslingen varpå han trycktes ned på en stol och misshandeln började. Han slogs tidvis medvetslös och fick uppmaning att flytta från trakten.

Annars kommer vi tillbaka och då kommer vi inte vara lika snälla som vi varit nu.

När sällskapet hade straffat barnvåldtäktsmannen hade han enligt läkarintyget ett djupt jack i pannan, hjärnskakning, fraktur i käkbenet, svullnad runt öga och kinder samt en blåtira.

Den misstänkte våldtäktsmannen dömdes senare för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. Förra året dömdes också sällskapet – fyra män och två kvinnor – för bland annat misshandel och grovt hemfridsbrott. De två män som ansågs ha varit mest drivande dömdes för misshandel till sex månaders fängelse.

Nu har dock 22-åringen åtalats för nya misstänkta sexbrott mot barn. I maj inleds en ny rättegång i Vänersborgs tingsrätt där den unge barnvåldtäktsmannen står åtalad för sexuellt ofredande av en minderårig flicka. Åklagaren Malin Melin berättar att misstankarna framkom under den tidigare våldtäktsutredningen.

Även denna gång har gärningsmannen lockat offret genom lekar. Vid samtliga fall bjöd mannen på danskt körsbärsvin och likör med godissmak innan han förgrep sig på offren. Därefter följde enligt misstankarna ett sexuellt ofredande där flickan i samband med sexuella uttalanden och en lek blev uppmanad att klä av sig och även blev sparkad eller slagen.

En annan minderårig vän till flickan närvarade också vid händelsen som skedde i en av flickornas hem. Det var ”föräldrafritt” i hemmet och de hade själva bjudit in mannen men ångrade sig och ville att han skulle försvinna.

I förhör säger den misstänkte 22-åringen att han nekar till brott och menar att det är den misshandlande familjen som ligger bakom allting.

Jag nekar fullständigt. Jag känner att nu får det vara bra. Det känns som påhopp, att folk vill förstöra mitt liv, säger han.

Det komplexa rättsfallet i Trollhättan har lett till debatt och även kopplats till en diskussion om att otrygghet och förtroendeproblem kring rättssystemet kan leda till att människor tar lagen i egna händer.

 

Källa:NB/Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!