Inrikes

Tioåring misshandlad vid personrån utanför Kungsbacka

En tioårig pojke rånades på sin mobiltelefon under söndagen. Rånet inträffade vid ett motionsspår och polisen söker nu två gärningsmän i de nedre tonåren. Vid rånet skall tioåringen ha misshandlats, och fått ta emot flera hårda slag mot överkroppen. Pojkens mobiltelefon påträffades senare sönderslagen i närheten av brottsplatsen.

Polisen i Halland utreder ett brutalt rån på en tioårig pojke utanför Kungsbacka. Pojken skall ha cyklat på ett motionsspår på söndagseftermiddagen när han stoppades av två pojkar i 15-årsåldern. Under hot avtvingades pojken sin mobiltelefon, och pojken fick även ta emot flera hårda slag mot överkroppen från gärningsmännen.
Pojken skadades lindrigt men chockades svårt, och polisen kunde larmas. Gärningsmännen försvann från brottsplatsen på cykel och skall ha slagit sönder pojkens mobil relativt nära den plats som rånet utfördes. Polisen kommer att hålla förhör med den rånade 10-åringen. Man söker efter två pojkar, som bar hjälm vid rånet.

Den ena hjälmen beskrivs som helvit medan den andra hjälmen skall vara svart och vit. Den som gjort iakttagelser av två pojkar med hjälm väster om Kungsbacka ombeds kontakta polisen på 11414.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!