Inrikes

Tio män inblandade i våldtäkt på festival

Polisen söker efter de tio misstänkta gärningsmännen, som skall ha tagit fast och våldtagit en kvinna i Piteå under helgen. Händelsen inträffade på festivalen “Piteå dansar och ler”. Det skriver SVT.

Vid midnatt i fredags tog en grupp på tio män fast kvinnan, som är i 20-årsåldern. En av dem hann förgripa sig på henne. Våldtäkten inträffade på festivalområdet i ett gatuhörn vid korsningen Uddmansgatan-Prästgårdsgatan i Piteå.
Flickan lyckades till slut slita sig loss och anmälde våldtäkten till polisen. En av männen har varit aktiv, de andra har tittat på. Detta enligt polisen, som säger sig ha en klar bild av det inträffade, men inga identiteter att gå på.

Polisen kommer att fortsätta att jaga förövarna och man hoppas att få tips och iakttagelser från allmänheten.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!