Tierp-vargen skjuten av polis

publicerad 1 februari 2019
Arkivbild

Vargen i Tierp som blev rikskändis över en natt genom ett antal artiklar från Expressen och andra medier är nu avlivad utav polisen.

Polisen uppger att vargen var ovanligt oberörd av ljud och rökelser än vad vargar brukar vara. När de skulle avliva det skadade rådjuret som vargen fällt på baksidan utav en privat tomt så regerade vargen knappt inte på händelsen, trots att den stod alldeles intill.

Trots att vargen var så pass nära människor och var så orädd så för ljud och rörelser så verkade den inte vara aggressiv mot människor i närheten.

Polisen kopplade in Länsstyrelsen för att bekräfta att det var en varg, men utan att de hann bekräfta det så uppger polisen att de själva bestämde sig att avliva vargen med hjälp av egna jägare.

Vargen visade sig ha skador på dess kropp och på bakben som hade tillkommit tidigare. Kroppen kommer att undersökas av Länsstyrelsen.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.