Inrikes

Tierp-vargen skjuten av polis

Arkivbild

Vargen i Tierp som blev rikskändis över en natt genom ett antal artiklar från Expressen och andra medier är nu avlivad utav polisen.

Polisen uppger att vargen var ovanligt oberörd av ljud och rökelser än vad vargar brukar vara. När de skulle avliva det skadade rådjuret som vargen fällt på baksidan utav en privat tomt så regerade vargen knappt inte på händelsen, trots att den stod alldeles intill.
Trots att vargen var så pass nära människor och var så orädd så för ljud och rörelser så verkade den inte vara aggressiv mot människor i närheten.

Polisen kopplade in Länsstyrelsen för att bekräfta att det var en varg, men utan att de hann bekräfta det så uppger polisen att de själva bestämde sig att avliva vargen med hjälp av egna jägare.

Vargen visade sig ha skador på dess kropp och på bakben som hade tillkommit tidigare. Kroppen kommer att undersökas av Länsstyrelsen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Tierp
  • varg