Inrikes

Terrormisstänkt greps av polis i Västsverige

En man har anhållits misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Säkerhetspolisen genomförde under natten till onsdagen flera tillslag i Västsverige.

Under natten mot onsdagen slog Säkerhetspolisen, polisen och Nationella operativa avdelningen (Noa) till mot flera platser i Västsverige, däribland Lilla Edet, Ale och Biskopsgården i Göteborg.
Flera personer greps av polisen men släpptes senare under dagen. En man har anhållits och är misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott samt grovt vapenbrott.

– Vi kan se att det finns kopplingar till internationell terrorism, men vi kan i nuläget inte gå ut med vilka länder, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare vid Säpo, till TT.

Den anhållne mannen nekar via sin advokat till brottsmisstankarna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!