Inrikes

Talmannen: Ingen statsministeromröstning innan jul

Talmannen Andreas Norlén.

Riksdagens talman Andreas Norlén meddelade på onsdagsförmiddagen att han inte kommer att nominera någon ny statsministerkandidat innan julledigheten.

Andreas Norlén sade att han helst ville lösa regeringsfrågan vid en tredje statsministeromröstning, som han vill ska ske innan jul. Samtidigt säger han att många av partiledarna vill ha mer tid för förhandlingar och därför beslutade han att skjuta upp en tredje statsministeromröstning till efter jul.
– Jag hade verkligen velat lösa den här processen innan jul. Sverige behöver som sagt en ny regering, sade Norlén vid en pressträff i riksdagen.

Tidigare har Moderaternas Ulf Kristersson och Socialdemokraternas Stefan Löfven röstats ner i två statsministeromröstningar. Efter att fyra statsministerkandidater röstats ner kommer extra val att utlysas.

Det har gått 101 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 85 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Andreas Norlén