Inrikes

Syrier i Sverige vill åka hem – men får ingen hjälp av Migrationsverket

Mohamad Sahid Alali vill återvända hem till Homs i Syrien

Mohamad Sahid Alali kom till Sverige från Syrien 2015. Men när han nu vill återvända till Syrien får han ingen hjälp från svenska myndigheter.

Mohamad Sahid Alali har inget jobb eller pengar och har därmed inte råd med de 15 000 kronor som krävs för att skaffa tre syriska pass, för honom själv och hans två döttrar. Utan ett syriskt pass nekas han att återvända till sitt hemland.

Mohamad vädjar nu till svenska staten att hjälpa honom att åka tillbaka. Han vill även återlämna sitt permanenta uppehållstillstånd och åka hem med sina två döttrar till sin fru och son i syriska Homs, som han lämnade 2012.

– Jag vill lämna tillbaka det här! Jag vill åka tillbaka till Syrien, säger han till SVT.

Liknande artiklar

Vänsterpartiet vill ge socialbidrag och fri sjukvå... Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen vill ge illegala invandrare full rätt till socialbidrag och sjukvård under t...
Här stormar 800 migranter spanska gränsen i Marock... Våldsamma afrikanska migranter stormade gränsen mellan Marocko och det spanska territoriet Ceuta i torsdags. 15 poliser ...
Polis utreder kvinna som stoppade utvisning av mis... 21-åriga Elin Ersson, som stoppade en utvisning av en 52-årig afghan som skulle utvisas och tidigare dömts till misshand...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!