Inrikes

Syrier i Sverige vill åka hem – men får ingen hjälp av Migrationsverket

Mohamad Sahid Alali vill återvända hem till Homs i Syrien

Mohamad Sahid Alali kom till Sverige från Syrien 2015. Men när han nu vill återvända till Syrien får han ingen hjälp från svenska myndigheter.

Mohamad Sahid Alali har inget jobb eller pengar och har därmed inte råd med de 15 000 kronor som krävs för att skaffa tre syriska pass, för honom själv och hans två döttrar. Utan ett syriskt pass nekas han att återvända till sitt hemland.

Mohamad vädjar nu till svenska staten att hjälpa honom att åka tillbaka. Han vill även återlämna sitt permanenta uppehållstillstånd och åka hem med sina två döttrar till sin fru och son i syriska Homs, som han lämnade 2012.

– Jag vill lämna tillbaka det här! Jag vill åka tillbaka till Syrien, säger han till SVT.

Liknande artiklar

Redan över 50 000 beviljade uppehållstillstånd i å... Sammanlagt har 52 723 personer fått uppehållstillstånd i Sverige fram tills den sista maj i år. Trots att journaliste...
Magnetkamera användbar metod vid åldersbedömning... Magnetkameraundersökning är en användbar metod för åldersbedömning på pojkar, slår Blekinge Tekniska Högskola fast. P...
George Soros-sponsrad app ska hjälpa illegala immi... Miljardären och globalisten George Soros har finansierat framtagningen av en applikation till smarta telefoner som ska h...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!