Syrier häktad för mord på svensk man i Gislaved

Invandrarvåldet

publicerad 24 september 2021
- av Per Nordin
En 21-årig syrisk man är anhållen.

Strax innan julen 2019 dödades Kjäll Gustafsson i centrala Gislaved då han gick emellan ett bråk mellan maskerade personer och restaurangpersonal. Mordet fick mycket stor uppmärksamhet men först nu har en syrisk migrant blivit anhållen på sannolika skäl för mordet.

57-årige Kjäll Gustafsson knivmördades på restaurang Ströget i Gislaved den 14 december 2019, efter att ha försökt att avstyra ett bråk mellan maskerade rånare och restaurangpersonalen. Han befann sig på restaurangen för att äta julbord med sin familj, skriver skattefinansierande SVT.

I september förra året grep polisen en misstänkt gärningsman i ärendet – en 23-årig man med utländsk bakgrund som var känd av polisen sedan tidigare – men det visade sig vara fel person.


Annonser:


Nu, nästan två år efter mordet, har polisen gripit ytterligare en person. Under onsdagen greps och anhölls, efter att varit anhållen i sin frånvaro sedan i måndags, en 21-årig man som är medborgare i Syrien. Mannen är misstänkt för mord på sannolika skäl.

Han misstänks även för försök till mord och försök till rån.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.