Inrikes

Svenska Natalie talar ut i ungersk TV – “Otryggheten tvingade mig att flytta utomlands”

Hon föddes i Sverige, men valde vid 43 års ålder att flytta till Ungern. Nu talar hon ut om massinvandringen och otryggheten i Sverige som hon känner eskalerat de senaste åren.

I en tv-intervju med ungerska statliga tv-kanalen M1 talar svenskfödde Natalie Contessa af Sandeberg talar ut om utvecklingen i det land som hon inte längre känner igen. Till slut packade hon väskan och flyttade till Ungern där hon har rötter och som hon anser är mycket tryggare än vad Sverige blivit idag.
Natalie vittnar om överfall, rån och sexuella trakasserier ifrån invandrare som blivit vardagsmat i stora delar av landet. Hon blev själv utsatt för sexuellt övergrepp i tunnelbanan och när hon ropade på hjälp kom ingen trots att det fanns andra män som bevittnade händelsen.

– De vågar väl inte. En person som försökte ingripa blev ju knivhuggen. Och polisen kommer inte när man ringer dem.

Hon lyfter även fram hur svenskar diskrimineras på den svenska arbetsmarknaden när många arbetsplatser fylls av migranter som ger arbetsgivarna ekonomiska fördelar att anställa dem framför svenskar och att fyra av fem anställda på vissa arbetsplatser är muslimer.

Hon menar också att många av överfallen och de sexuella trakasserierna sällan uppmärksammas i medier när de begås av migranter och når sällan större kännedom än på den plats där de begåtts.

Varför gör de så?, frågar journalisten ifrån tv-kanalen henne.

– För att länder som Ungern inte ska få veta hur illa det blir i ett land om man släpper in så många utlänningar.

Men vi i Ungern har bara hört om en terrorattack, den i Stockholm förra året?

– Ja, ni hör aldrig om alla de mord som begås i Sverige. Ni har ingen aning om vad svenskarna får stå ut med varje dag på arbetsplatser, i skolan, på gatan.

 

Se hela intervjun med engelsk textning här:

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Sverige
  • Ungern