Inrikes

Svenska kyrkan höll ”klimatgudstjänst” i Stockholm

Under söndagen höll Svenska kyrkan en ”klimatgudstjänst” i S:t Görans kyrka på Kungsholmen i Stockholm.

Traditionella kristna värderingar har fortgående fått allt mindre utrymme i Svenska kyrkan till förmån för nya heliga dogmer som “alla människors lika värde”. Stort fokus har bland annat lagts på att främja fortsatt obegränsad migration till Sverige, samt även på hbtq-frågor där man beskrivit Jesus som “queer” och tagit upp sexualfrågor med barn ur “normkritiska” perspektiv.
Under senare tid har detta kompletterats med en växande klimatkult där Greta Thunberg lyfts fram i en profetisk roll, bland annat av Limhamns kyrka som “Jesus efterträdare”. Präst för klimatgudstjänsten var Johan Lundby som ”gillar” flera vänsterextrema sidor på Facebook, bland annat Stiftelsen EXPO, Folkkampanj för asylrätt, “Inte rasist men…” och Stockholm Pride.


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!