Svenska journalister bortförda i Syrien

publicerad 25 november 2013

Två svenska journalister ska ha gripits i Syrien. Enligt uppgifter till Expressen är det fotografen Niclas Hammarström och reportern Magnus Falkehed som förts bort. 

Enligt det svenska utrikesdepartementet ska de två journalisterna ha förts bort i samband med att de var på väg ut ur landet

– De var på väg ut ur Syrien när de greps. Det lär ha varit på lördag morgon vid 11-tiden, men vi har inget bekräftat om detta, säger Ursula Åhlén vid UD:s pressjour till Expressen.

Annons:Sveriges Syrienambassadör Niklas Kebbon säger att journalisterna befann sig i landet utan att ha meddelat det på förhand.

Informationen från Syrien om hur journalisterna har det ställt är knapphändig. Det är oklart om det är en särskild gruppering i det syriska inbördeskriget som ligger bakom bortförandet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.