Svårt misshandlade lärare kvar på sjukhus

publicerad 2 september 2019

De två kvinnliga lärare i 60-årsåldern som under onsdagen misshandlades svårt av en elev på en skola i Alvesta var fortfarande kvar på sjukhuset under torsdagen. De fick föras med ambulans till sjukhus efter misshandeln. Det rapporterar SVT.

Enligt uppgift greps aldrig den misstänkte 15-åringen efter misshandeln, som enligt polisens bedömning betecknas som grov.

Polisen bekräftar: ”Nej det gjorde han inte. Det var, efter beslut av förundersökningsledaren, inte aktuellt med ett frihetsberövande, med anledning av omständigheterna i ärendet.” Det säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Utbildningsförvaltningens chef i Alvesta, Carsten Wulff, vill inte kommentera vilka åtgärder som man har vidtagit efter händelsen, eller om pojken har blivit avstängd. Skolan skall dock utreda vad som ledde fram till misshandeln. En anmälan om arbetsplatsolycka är gjord till Arbetsmiljöverket.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.