Inrikes

Sundsvalls kommun betalar Özz Nûjen 35 000 för att föreläsa om mångfald

Sundsvalls kommun har bokat in ”komikern” Özz Nûjen för att föreläsa om mångfald på ”Mångfaldsdagen”. Föreläsningen, som är en timme lång, kommer att kosta kommunen 35 000 kronor.

Den 31:a oktober anordnas det politiskt korrekta jippot ”Mångfaldsdagen” i Sundsvall. Under dagen kommer det att vara föreläsningar med mera, bland annat så kommer den kurdiske ”komiken” Özz Nûjen att hålla en entimmesföreläsning.
Hans föreläsning kommer att kosta Sundsvalls kommun 35 000 kronor, enligt Christiane Rüdiger (V), ordförande i Navi, Nämnden för Arbetsmarknad, Vuxenutbildning och Integration. Det avslöjar Nyheter Idag.

Så sent som i maj rapporterade SVT om att Sundsvall befinner sig i ett bekymmersamt ekonomiskt läge.

Förra året var Özz Nûjen i rejält blåsväder efter att det visat sig att terroristen från Drottninggatan, Rakhmat Akilov, svartjobbat på en gotländsk fastighet som Nûjen ägde tillsammans med sin syster. Han är även känd som en stor motståndare till Sverigedemokraterna och svensk nationalism, samtidigt som han är en stor förespråkare av kurdisk nationalism.

Den 4 september kommer Nûjen även att föreläsa i Emmaboda.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!