Sundsvalls kommun betalar Özz Nûjen 35 000 för att föreläsa om mångfald

publicerad 20 augusti 2019
- av Per Nordin

Sundsvalls kommun har bokat in ”komikern” Özz Nûjen för att föreläsa om mångfald på ”Mångfaldsdagen”. Föreläsningen, som är en timme lång, kommer att kosta kommunen 35 000 kronor.

Den 31:a oktober anordnas det politiskt korrekta jippot ”Mångfaldsdagen” i Sundsvall. Under dagen kommer det att vara föreläsningar med mera, bland annat så kommer den kurdiske ”komiken” Özz Nûjen att hålla en entimmesföreläsning.

Hans föreläsning kommer att kosta Sundsvalls kommun 35 000 kronor, enligt Christiane Rüdiger (V), ordförande i Navi, Nämnden för Arbetsmarknad, Vuxenutbildning och Integration. Det avslöjar Nyheter Idag.


Annonser:


Så sent som i maj rapporterade SVT om att Sundsvall befinner sig i ett bekymmersamt ekonomiskt läge.

Förra året var Özz Nûjen i rejält blåsväder efter att det visat sig att terroristen från Drottninggatan, Rakhmat Akilov, svartjobbat på en gotländsk fastighet som Nûjen ägde tillsammans med sin syster. Han är även känd som en stor motståndare till Sverigedemokraterna och svensk nationalism, samtidigt som han är en stor förespråkare av kurdisk nationalism.

Den 4 september kommer Nûjen även att föreläsa i Emmaboda.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.