Inrikes

Storbritannien varnar medborgarna: Förhöjt terrorhot i Sverige

Lastbilen som Rakhmat Akilov använde under terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017.

Storbritanniens utrikesdepartement varnar nu medborgare som reser till Sverige då man bedömer att risken för terrordåd är större än tidigare.

Brittiska UD gick ut med en uppdatering av reseråden för brittiska medborgare som ska resa till Sverige. På sin hemsida skriver man att risken för terrordåd i Sverige har ökat och att “det är väldigt troligt att terrorister kommer att försöka utföra attacker i Sverige”.
Säkerhetspolisen i Sverige ser dock ingen anledning att höja hotnivån, som idag är en trea på en femgradig skala.

– Vi har kännedom om att förändringen gjorts, men vi kommenterar inte vilka bedömningar andra länder gör. De har gått från en formulering till en annan formulering, men vi kan inte recensera den bedömningen, säger Dag Enander vid Säpos presstjänst till Expressen.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!