Inrikes

Storbrand i Stockholm – byggnad riskerar att rasa

En byggnad vid Stureplan i centrala Stockholm är så svårt skadad efter en kraftig brand att den riskerar att rasa.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som en brand bröt ut i en byggnad vid Jakobsbergsgatan 6 i närheten av Stureplan i centrala Stockholm.
Under släckningsarbetet ska en eller flera gastuber ha exploderat inne i byggnaden. Vid 12-tiden hade brandkåren fortfarande inte fått kontroll över branden, och huset är så skadat av branden att det riskerar att rasa samman.

Polisen har också upprättat omfattande avspärrningar i området: Norrlandsgatan från Kungsgatan ner till Mäster Samuelsgatan, Mäster Samuelsgatan från Norrlandsgatan till Birger Jarlsgatan. Birger Jarlsgatan från Mäster Samuelsgatan till Kungsgatan. Uppgången från Östermalmstorg till Birger Jarlsgatan avstängd. För att ta sig in i Sturegallerian behöver man gå in via Grev Turegatan.

Fyra personer är evakuerade, två personer är förda till sjukhus med rökskador.

En förundersökning om mordbrand har inletts, uppger Stockholmspolisen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!