Inrikes

Storbråk stängde skola i Uddevalla

Ett stort polispådrag fick vid lunchtid på torsdagen skickas till en högstadieskola i norra Uddevalla. Ett stort bråk med flera elever inblandade bröt ut, och eleverna slogs med sparkar, slag och olika tillhyggen. Möbler kastades och inredning slets loss för att användas i bråket. Skolan valde att stänga och avsluta torsdagens lektioner efter bråket. 

Polisen i Uddevalla fick ta emot flera larmsamtal om ett större bråk på en högstadieskola. Flera polispatruller skickades till Ramnerödsskolan i stadsdelen Ramneröd i den norra delen av Uddevalla. Ett tiotal elever var inblandade i det våldsamma bråket, som ledde till att möbler och inredning i skolbyggnaden skadades. Inga elever skall ha skadats allvarligt vid bråket, men några elever fick mindre blessyrer och sårskador.
Bråket avbröts av polisen och de inblandade togs till rektorsexpeditionen, där polisen tog upp flera anmälningar rörande misshandel. Totalt tog polisen upp fyra anmälningar. Socialtjänsten i Uddevalla har kopplats in, då de inblandade eleverna inte är straffmyndiga. Skolledningen bestämde sig för att ställa in undervisningen för dagen efter bråket. Normal undervisning kommer återupptas på fredagsmorgonen.

Ramnerödsskolan har drygt 300 elever i årskurserna 6 till 9. Skolan har under en längre tid haft stora ordningsproblem, som uppmärksammats i lokala medier.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!