Stora tillskott till polisen de kommande tre åren

publicerad 22 augusti 2017

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Polisen får 7,1 miljarder kronor i höjt anslag de kommande tre åren. Det ekonomiska tillskottet till polisen är ett viktigt och mycket glädjande besked, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Regeringen har inför höstens budgetproposition idag aviserat att polisen får 2 miljarder kronor för 2018, 2,3 miljarder för 2019 samt 2,8 miljarder för 2020 i höjda anslag. Det är en kraftfull förstärkning jämfört med dagens läge.

– Det här är ett mycket glädjande besked. Polismyndigheten har en god dialog med regeringen i denna fråga och det höjda anslaget möjliggör ökade resurser och bättre förutsättningar för att stärka polisverksamheten över hela landet. Vi kan nu fortsätta utveckla polisnärvaron ytterligare i våra lokalpolisområden, fullfölja den stora satsning som redan påbörjats i våra särskilt utsatta områden och ytterligare förstärka utredningsverksamheten. Vi kommer också att kunna öka takten i arbetet med att uppgradera polisyrket och förbättra arbetsvillkoren för våra anställda, säger rikspolischef Dan Eliasson.

 

Källa: polisen.se

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!