Stopp för all flygtrafik på Arlanda

publicerad 17 augusti 2013

Tekniska problem stoppar alla starter och landningar från Arlanda. Anledningen är att flygledartornet kan inte kommunicera med planen, rapporterar flera medier.

Vid 9-tiden i morse kom larmet om att Arlanda flygplats drabbats av tekniska problem. Vid 11-tiden på lördagen var problemet fortfarande inte löst.

– Det är Luftfartsverkets tekniska system som har fallerat nu på morgonen, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia, till TT.

Flygplatsen har problem med kommunikationssystemet mellan flygledartornet och flygplanen. Vissa plan har dock kunnat starta och landa med manuella system.

Även om de tekniska problemen är inte avhjälpta till fullo har man kunnat börja starta de plan som står på Arlanda.

– Det är ingen stor resdag. Vi får se hur länge det här varar och sedan får vi titta på konsekvenserna, säger Klas Nilsson till TT.

På Swedavias hemsida skriver man: ”De tekniska problem som orsakat stopp i trafiken på Stockholm Arlanda Airport är ännu ej avhjälpta till fullo. För närvarande startar och landar endast enstaka plan. Restriktioner gällande starter och landningar förlängs till kl 13.”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.