Stökig tisdagskväll i Göteborg

publicerad 9 december 2020
Arkivbild.

Rån, bråk och bilbränder var tema för tisdagskvällen i Göteborg.

Omkring halv nio-tiden på kvällen blir en man rånad i Björkekärr. En kvinna ringde polisen och uppgav att hon haft kontakt med sin pojkvän, som befann sig vid Träkilsgatan. Under samtalet hörde kvinnan hur pojkvännen blev angripen av en eller flera personer.

Då polisen kom till platsen hittade de mannen, som hade utsatts för ett rån. Två okända män hade tillgripit hans plånbok och telefon. På polisens hemsida beskrivs rånoffret som ”relativt oskadd”.
Ungefär samma tid som rånet larmades polis till Drottningtorget, i centrala Göteborg. På platsen pågick det ett större bråk mellan olika ”grupper”, 20-30 personer ska ha varit involverade. Ordningsvakter ingrep strax polisen anlände. När polis kom till platsen kunde man omhänderta totalt fem personer för ordningsstörning.

Strax innan nio-tiden larmades polis och räddningstjänst till Astronomgatan i den ”utsatta” stadsdelen Bergsjön. Vittnen uppgav att de sett personer tända på bilar i området. Tre bilar brann, men ytterligare bilar som stått parkerade har även fått skador. Bilarna ska ha stått parkerade på övre däck till ett parkeringshus.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!