Inrikes

Stefan Löfven kan tänka sig bo i Rinkeby

I en intervju hävdar Sveriges statsminister Stefan Löfven att han kan tänka sig att bo i den invandrardominerade förorten Rinkeby i nordvästra Stockholm.

I samband med att det nya omtalade polishuset i Rinkeby öppnades, frågar skvallertidningen Expressens journalist Niklas Svensson statsministern om han själv skulle kunna tänka sig att bosätta sig i stadsdelen.
Löfven svarar att han själv kan tänka sig att bli bosatt där, och tillägger att ”det är många som vill bo här”.

Han påpekar även att det är viktigt att staten nu är “riktigt närvarande” i Rinkeby igen.

Statsministern hinner även nämna att det är “fullt” i fängelser och häkten, och att han bedömer att det beror på att polisen gjort ett bra jobb.

Det har tidigare framkommit att poliserna som ska arbeta på den nya bepansrade polisstationen måste ha poliseskort till och från tunnelbanan i Rinkeby på grund av risk för hot och våld.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!