Inrikes

Stefan Löfven framröstad som statsminister

Socialdemokraternas Stefan Löfven röstades under fredagen fram till Sveriges statsminister. En majoritet i riksdagen valde att inte trycka rött och stoppa Löfven från statsministerposten.

Regeringskaoset som pågått i över fyra månader har nått vägs ände. Socialdemokraternas partiledare, den tillförordnade statsministern Stefan Löfven, röstades under fredagen fram som statsminister. Socialdemokraterna och Miljöpartiet tryckte på grön knapp och röstade ja, medan Vänsterpartiet, Liberalerna och Centerpartiet tryckte på gul knapp och la ner sina röster. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var de enda partier som tryckte på den röda knappen och röstade nej.
Detta innebär nu att Stefan Löfven tar makten i en S-ledd regering som, likt förra mandatperioden, involverar Miljöpartiet.

– Nu går samhällsbygget vidare. Vårt samhälle ska vara starkt och vår utveckling ska vara uthållig och hållbar, sade Löfven på en presskonferens efter att han röstats fram som statsminister.

Det tog 131 dagar från riksdagsvalet den 9 september 2018 till att Löfven nu valdes som statsminister den 18 januari 2019.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!