Inrikes

Statsministeromröstning på fredag – talmannen ger partierna mer tid

Talmannen Andreas Norlén.

Riksdagens talman Andreas Norlén har valt att skjuta på den tredje statsministeromröstningen till på fredag. Partierna får 48 extra timmar på sig att komma överens.

Efter att Vänsterpartiet meddelade att man kommer rösta nej till Stefan Löfven som statsminister valde idag talmannen Andreas Norlén att senarelägga statsministeromröstningen. Från början var det tänkt att riksdagen skulle rösta om Löfven på onsdag, någonting som istället ska ske på fredag. En ny talmansrunda kommer att äga rum på onsdag.
Enligt Andreas Norlén har flera partiledare bett om mer tid. Det återstår nu för Socialdemokraterna att få Vänsterpartiet att lägga ner sina röster i statsministeromröstningen på fredag – samtidigt som han måste göra Liberalerna och Centerpartiet nöjda.

Skulle Löfven röstas ner som statsministerkandidat på fredag kommer en avgörande fjärde statsministeromröstning att hållas nästa vecka. Skulle även den misslyckas kommer extraval att utlysas.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!