Inrikes

Vänsterpartiet säger nej till Löfven – regeringskaoset fortsätter

Jonas Sjöstedt vid pressträffen i riksdagen.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade på måndagen att man kommer rösta ner Stefan Löfven i statsministeromröstningen, vilket gör att regeringskrisen väntas fortsätta.

I förra veckan blev det klart att Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommit överens om att släppa fram Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven som statsminister i statsministeromröstningen på onsdag.
För att Liberalerna och Centerpartiet skulle gå med på att släppa fram Löfven fick man garantier om att “ytterkantspartierna” Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna inte skulle få något inflytande över huvud taget i politiken som förs av regeringen, bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

När Vänsterpartiet nu säger nej till Löfven, efter hårt internt tryck på Sjöstedt, kommer Stefan Löfven med största sannolikhet inte att klara den statsministeromröstning som väntas äga rum på onsdag.

Beskedet att Vänsterpartiet kommer rösta ner Löfven gav Sjöstedt på en presskonferens i riksdagen efter att han samtalat med talmannen Andreas Norlén, som kommer hålla en presskonferens under eftermiddagen.

Det har gått 127 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 111 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!