Statsministerns namn i stor koppleriutredning

publicerad 4 december 2012

Statsminister Fredrik Reinfeldts namn finns i en prostituerad kvinnas kundregister. Det avslöjade tidningen Realisten som granskat förundersökningsprotokollet i ett av polisen beslagtaget kundregister.

Namnet dök upp i förundersöknings­protokollet till en kopplerihärva som nystades upp under förra året där bl.a. den moderate politikern Per Asklund dömdes för att ha köpt sexuella tjänster.

I härvan dömdes också en 47-årig man för koppleri efter att ha organiserat två utländska kvinnor från Panama respektive Rumänien att mot ersättning utföra sexuella tjänster till män runtom i landet.

Idag offentliggjordes det 92 sidor långa förundersöknings­protokollet vilket gjorde att tidningens uppgifter kunde bekräftas.

Expressenjournalisten Thomas Carlsson är en av dem som begärt ut det förundersökningsprotokollet. Detta framgår av ett massutskick som Hovrätten för Västra Sverige gjort till dem som begärt ut handlingar från domstolen.

 

*Uppdaterat*
Tidningen släppte ikväll hela domen från Hovrätten för Västra Sverige (B 1361-12). Den aktuella uppgiften förkommer på sidan 85. Se den fullständiga domen här.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.