Inrikes

Statsministerns namn i stor koppleriutredning

Statsminister Fredrik Reinfeldts namn finns i en prostituerad kvinnas kundregister. Det avslöjade tidningen Realisten som granskat förundersökningsprotokollet i ett av polisen beslagtaget kundregister.

Namnet dök upp i förundersöknings­protokollet till en kopplerihärva som nystades upp under förra året där bl.a. den moderate politikern Per Asklund dömdes för att ha köpt sexuella tjänster.
I härvan dömdes också en 47-årig man för koppleri efter att ha organiserat två utländska kvinnor från Panama respektive Rumänien att mot ersättning utföra sexuella tjänster till män runtom i landet.

Idag offentliggjordes det 92 sidor långa förundersöknings­protokollet vilket gjorde att tidningens uppgifter kunde bekräftas.

Expressenjournalisten Thomas Carlsson är en av dem som begärt ut det förundersökningsprotokollet. Detta framgår av ett massutskick som Hovrätten för Västra Sverige gjort till dem som begärt ut handlingar från domstolen.

 

*Uppdaterat*
Tidningen släppte ikväll hela domen från Hovrätten för Västra Sverige (B 1361-12). Den aktuella uppgiften förkommer på sidan 85. Se den fullständiga domen här.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!